Варненското горско стопанство подари дръвчета на всички детски градини

11:40, 23 апр 18 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДГС „Варна” подари фиданки на всички детски градини на територията на общината. Инициативата е в рамките на програмата, с която стопанството отбелязва Седмицата на гората. По две дръвчета атласки кедър бяха осигурени за всички 51 общински градини във Варна. 

„Само преди дни проведохме поредица от залесителни акции в детски заведения и в петте района на града. Към кампанията, която традиционно организираме, имаше голям интерес, затова решихме да разширим максимално обхвата й, като подарим дръвчета на всички градини”, обясни зам.-директорът на горското стопанство във Варна инж. Владислав Георгиев и допълни, че фиданките са осигурени от разсадника на ДЛС „Балчик”.

„Радваме се, че в детските градини активно се работи в подкрепа на различни екокаузи. Съвместните ни инициативи са знак, че имаме обща цел - да възпитаваме у децата любов и отговорност към природата, да им помогнем да усвоят полезни знания за грижите, които тя изисква”, коментира още инж. Георгиев. 

Той изрази увереност, че съвместните акции ще продължат. „При желание от страна на ръководствата на градините можем да съдействаме за провеждането и на други срещи на децата с лесовъди. От опит вече знаем, че под формата на тематичен урок с интерактивни игри и любопитна информация малките приятели на гората развиват своя интерес към опазването на зеленото богатство”, уточни зам.-директорът на варненското горско стопанство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама