Гларусът Руси показва Бургас чрез мобилно приложение

11:30, 02 юни 18 / Любопитно 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Невероятният чар на Бургас, неговата впечатляваща архитектура и нова градска визия, реконструираното ларго, колоритните малки улички, интересни места, романтични локации  и морски пейзажи вече са достъпни на един клик разстояние чрез мобилно приложение. Виртуалната разходка е реализирана от екип от бургаски дизайнери, програмисти, аниматори, фотографи, които в бъдеще ще продължават да добавят нови и развиват съществуващите виртуални места.

Проектът за изработване на мобилно приложение и интерактивен гайд за представяне на интересни обекти от историята на Бургас се реализира от Община Бургас, общинско дружество "Иновационни системи - Бургас" ЕООД и ИКТ Клъстер Бургас. 

Главен герой във виртуалната разходка е бургаският гларус Руси- любопитна и изключително осведомена птица. Той е вечният събеседник на рибарите на Моста, свидетел на всички срещи при Часовника, посреща и изпраща влаковете на гарата, крачи гордо по площада пред Общината. Той показва най-популярните кафенета и е отлична компания по най-оживената улица "Богориди". Гларусът Руси показва града, който обича движението, живее страстно с морските бури и жарките спомени край брега чрез приложението VR Burgas, което може да изтеглите от Google Play или AppStore.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама