Свалиха видеоигра за убиец в училище

20:00, 02 юни 18 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видеоигра, имитираща действията на убиец, проникнал в училищна сграда, бе свалена от онлайн платформата Steam, след като над  200 000 души поискаха забраната й. Това съобщи Сюзан Робинет, която е инициатор на петицията.

Тя е получила заявление от компанията, управляваща интернет платформата Valve Corporatin, в което се съобщава, че играта е свалена.

Играта, с името „Стрелец“ (Active Shooter) е дело на разработчик, нарекъл се Ата Бердиев, който е известен в компанията като „трол, който и преди е нарушавал правата на потребителите“. За реалната личност, стояща зад това име, не се знае нищо. Той е бил изключен от списъка на разработчици, правещи игри за тази платформа, но действал под прикритието на друга компания, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС.
 
Излизането на играта било планирано за 6 юни – четири месеца след трагедията в училище „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в щата Флорида, когато бяха разстреляни 17 ученици и преподаватели, и само месец след трагедията в училище в град Санта Фе, щата Тексас, където убиец застреля 10 души и рани още 10.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама