Майки издигнаха палатков лагер и във Враца

11:55, 25 юни 18 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майки на деца с увреждания откриват палатков лагер и във Враца, предаде БНР.

Лагерът беше открит в 11 часа и ще е безсрочен. Лагерът ще се намира в идеалния център на Враца – градинката пред общинската управа. Поне засега е ясно, че ще има 3 палатки, потвърдиха организаторите на протеста, но в социалните мрежи тече активност и много хора са заявили подкрепата си за протестните действия.

Палаткови лагери има в няколко града в България, като Враца е първият в Северозапада, където ще такъв ще се появи. Първият беше издигнат в София, а майките в него протестират срещу липсата на ангажимент от страна на държавата срещу децата с увреждания. Под натиска на родителите оставка хвърли заместник-социалният министър Росица Димитрова. Дни по-рано оттеглянето си от кабинета „Борисов-3“ обяви и титулярът на ведомството Бисер Петков, който ден след приетата оставка от премиера, беше върнат на работа.

Очаква се протестиращите да получат пълна подкрепа от гражданите, които сега правят автошествия по врачанските улици в неделните вечери и организират събития в защита на местната МБАЛ „Христо Ботев“.

По неофициална информация децата с увреждания във Врачанска област са около 900. Именно майките на тези деца ще дежурят в палатковия лагер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама