В Пловдив ще пътуват с комбиниран билет от 1,50 в градския транспорт

14:05, 25 юни 18 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 1 юли започва продажбата на комбинирани билети за масовия градски транспорт. Той е на цена 1,50 лева, ще важи за 1 час за неограничен брой рейсове. Комбинираните билети ще се продават чрез устройствата, които са монтирани по автобусните спирки, административните сгради, училища, ДКЦ-та и Община Пловдив.

До 1 юли ще използваме времето за обучение на кондукторите, тъй като системата за контрол при този вид билети е малко по-различна. Не искаме да изпадаме в ситуация, когато някой си купи такъв билет, а не му го признаят, обясни кметът на града Иван Тотев.

Електронната система ще бъде допълнена и с друг вид комбинирани билети, но те ще бъдат въвеждани поетапно. Също постепенно ще се въвежда и безкондукторното обслужване. 

В момента ние не можем да си позволим все още да свалим кондукторите, той като те трябва да обучават хората как да си закупуват билети, обясни Тотев. Той призна, че ако сега се премахнат кондукторите, драстично ще падне бройката на продаваните билети. До септември се очаква да бъдат монтирани валидатори във всички рейсове от масовия градски транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама