Днес се решава съдбата на Ангела Меркел

11:52, 01 юли 18 / Политика 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Политическото бъдеще на германския канцлер Ангела Меркел е в ръцете на баварския Християнсоциален съюз (ХСС). Днес лидерите на ХСС ще се срещнат да решат дали приемат споразумението за миграцията, което тя постигна в Брюксел, предаде Ройтерс.

Девет месеца след изборите, които я накараха да загуби избиратели в полза на крайната десница, отслабената Меркел бе принудена да се обърне към съседите си от Европейския съюз, за ​​да й помогнат да разреши конфликт с коалиционните си партньори от ХСС, които се противопоставиха на имиграционната й политика. Вътрешният й министър Хорст Зеехофер от ХСС, заплаши да започне да връща мигрантите на баварската граница. Подобни мерки почти със сигурност ще доведат до разпадането на коалиционното правителство.

На срещата на върха в Брюксел тази седмица лидерите сключиха споразумение за доброволно разпределяне на бежанците и създаване на "контролирани центрове" в Европейския съюз, където да бъдат обработвани исканията за убежище.

Повечето анализатори очакват Меркел да остане на власт въпреки сблъсъка с ХСС, но това вероятно няма да е последният случай, при който баварската партия се опитва да се разграничи от канцлерката, която смята за прекалено центристка, отбелязва Ройтерс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама