Очакват ни 40-градусови жеги през юли

16:41, 01 юли 18 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На черноморските плажове и на хълмовете и на други места в страната много българи наблюдаваха изгрева на „Джулай морнинг“, надявайки се да се върнат към истинското лятно време след неблагоприятните последни дни на юни.

Метереолозите прогнозират, че през следващата седмица ще бъде предимно слънчево с краткотрайни валежи на някои места. Дневните температури се очаква да нараснат постепенно в течение на седмицата, а от четвъртък България се очаква да види максимални стойности между 25 и 30 градуса по Целзий.

Юли се очаква да достигне средните температури и количеството на дъждовете, обичайно за сезона, като прогнознираните максимални върхове варират между 34 и 40 градуса по Целзий.

Според метеорологичните прогнози на Българската академия на науките, времето ще се стабилизира от началото на юли, със значително по-малко дъждове. Въпреки това, докато температурите се покачват леко, те ще продължат да бъдат по-ниски от обичайните за началото на юли.

До 10 юли времето в България отново ще бъде нестабилно, с гръмотевични бури следобед. Това ще бъде последвано от няколко спокойни и предимно слънчеви дни. В последната част на месеца ще преоблава предимно слънчево време и температури, по-високи от средните за юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама