Звезден рожденик: Пол Уесли

09:20, 23 юли 18 / Любопитно 25 1737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Пол Уесли и навършва 36 години!

Пол Уесли е американски актьор, режисьор и продуцент. Познат е най-добре от ролята си на Стефан Салваторе от сериала „Дневниците на вампира“.

Пол Уесли е роден в Ню Брънзуик, Ню Джърси в семейството на Томаш и Агниешка Василевски. Той има една по-голяма сестра Моника и две по-малки сестри Джулия и Лия. Освен английски, говори и полски, като всяка година прекарва по четири месеца в Полша до 16-годишна възраст.

Уесли е учил в академията "Christian Brothers" и гимназията "Marlboro". През първата си година в гимназията, той е прослушан за сапунената опера "Guiding Light" за ролята на Макс Никерсън. Премества се в гимназия "Lakewood", защото училището може да се съобрази с актьорския му график. Завършва там през 2000 и започва да учи в Rutgers University, но с подкрепата на родителите си напуска след първия семестър, защото разбира, че може да изгради актьорската си кариера.

Уесли се среща с актрисата Тори ДеВито през 2007, когато са играли заедно в Killer Movie. Двамата се женят на частна церемония В Ню Йорк през април 2011. През юли 2013 е съобщено, че са подали молба за развод, който приключва през декември 2013.

Пол живееше в Атланта, Джорджия по време на симките на „Дневниците на вампира“ и прекарваше останалото си време с годеницата си Тори ДеВито в Лос Анджелис, Калифорния. Той продава жилището си в Лос Анджелис след развода през 2013.

Той среща актрисата Фийби Тонкин на снимачната площадка на „Дневниците на вампира“ през 2012; те са заедно от септември 2013.

Пол е един от главните герои в ТВ сериала Wolf Lake и играе ролята на Люк Кейтс. През 2005 започва да се нарича Пол Уесли, защото рожденото му име е трудно за произнасяне.

Най-известната му роля е на Стефан Салваторе в сериала „Дневниците на вампира“, чиято премиера е през септември 2009. Той е в образа на вампир, който се влюбва в момиче от гимназията на име Елена Гилбърт. Уесли започна режисура в сериала по време на пети сезон, като в същото време участва в него.

През май 2011 се присъединява към The Baytown Outlaws, където играе заедно с Били Боб Торнтън и Андре Браугхър. Наскоро е избран за филма Mother's Day, чиято премиера се очаква. Има редица роли в сериали като 24, Ориндж Каунти и Смолвил.

Уесли участва в два филма, чиято премиера е през 2015. Before I Disappear, в който той участва и продуцира, печели наградата SXSW Film Festival Audience и се състезаваше на филмовия фестивал във Венеция. Участва и в Amira and Sam.

През август 2015 се присъединява към състава на Late Bloomer.

Уесли е домакин на две фондонабирателни кампании за Represent.com за набиране на средства за благотворителност. За първата си кампания Пол пусна тениска с дизайн на котка за набиране на средства за „Хуманното общество на Съединените щати“. Продадени са над 3 000 бройки. За втората си кампания Уесли си партнира с колегата си Иън Сомърхолдър за пускане на лимитирана серия на риза, проектирана от фен с думите „Кръвни братя от 1864“. Продадени са почти 10 000 бройки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама