Фандъкова: Близо 6 млн. лева инвестираме в общински болници и диагностично-консултативни центрове

13:50, 27 юли 18 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължаваме подкрепата за общинските болници и започнахме инвестиции в доболничната помощ. Близо 6 млн. лева инвестираме тази година в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница „Света София“.

На проверката присъстваха и заместнк-кметът по направление здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Веселин Милев.

Досега, през последните години, в общинската болница „Св.София“ са направени инвестиции за над 1.8 млн. лева. Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бреме, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване.

Тази година инвестираме около 1 млн. лева в болницата. Закупени и доставени са 10 бр. неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата. Предвижда се и ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок.
В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1370 бебета.

По програмата на Столична община за Инвитро до момента има 9 родени бебета, от тях 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столична община отделя 70 000 лева за програмата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама