Курсантите на Националния военен университет получиха първите си звания (СНИМКИ)

14:25, 27 юли 18 25 860 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

113 курсанти завършиха Националния военен университет  “Васил Левски” на тържествена церемония. Заедно с офицерските си звания те получиха и степен „бакалавър“ по военна и гражданска дисциплина. Първенците на 140-ия випуск на университета получиха званията си от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. 

44-ма са кадетите, завършващи Професионалния сержантски колеж. Кадетите са обучавани в секция „Сухопътни войски” във Велико Търново по 3 специалности и по 1 специалност в секция „Военновъздушни сили” в Долна Митрополия. За първи път учебното заведение изпрати и 270 кадети, които са учили задочно.

На церемонията присъстваха още заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител проф. д-р Любомира Попова, началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов, генерали, адмирали, офицери, курсанти и сержанти от българската армия, родители и граждани.

Първенец на 140-ия випуск „Ботевски” е лейтенант Деница Иванова, специализация „Войски за ядрена, химическа и биологична защита и екология”. Тя завърши обучението си със среден успех от курса Отличен 5.75 и от държавните изпити Отличен 6.00 и стана носител на тазгодишната награда „Борис Дрангов“ на НВУ, която и беше връчена от началника на университета бригаден генерал Пламен Богданов. 

От името на 140-и Випуск „Ботевски“ лейтенант Деница Иванова се обърна към командирите и преподавателите: „Не съществуват думи, с които може да опишем нашата благодарност към вас. Вие не щадяхте нито времето си, нито здравето си, нито знанията и опита си, за да ни направите достойни офицери, наследници на герои. Поклон пред вас“.

Отличници на випуска на Професионалния сержантски колеж са младши сержант Ирена Сакутова и младши сержант Ели Вичева, които завършиха с успех Отличен 5.87.

Първенците и отличниците получиха награди от министъра на отбраната и от името на началника на отбраната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама