Влаковете под Ламанша закъсняват заради жегите в Англия

15:25, 27 юли 18 / Свят 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хората, пътуващи в тунела под Ламанша, трябва да се въоръжат с търпение заради закъснения от около час и половина поради проблеми с климатиците, предизвикани от горещата вълна, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес е много натоварен ден, денят на масовото заминаване на почивка. В период на гореща вълна сме, а към това се прибавя проблемът с климатизацията на нашите влакове - някои вагони не могат да поемат топлината, излъчвана от автомобилите, чиито каросерии и двигатели се нагорещяват при използването на климатици", обясни говорителят на компанията оператор "Евротунел".

Обединеното кралство регистрира в четвъртък най-високите температури за годината. В тунела под Ламанша закъсненията стигнаха до 4-5 часа.

"Евротунел" взе "безпрецедентно" решение да отмени двупосочните билети в рамките на един ден, за да намали потока от пътници. "Беше трудно решение, но е в полза на семействата, които заминават за две седмици", коментира говорителят.

"Евротунел" посъветва пътниците да си носят бутилки с вода. На децата се раздаваха вода и сладолед.

В дългия 50 км. тунел под Ламанша (38 км. са под вода) се движат четири вида влакове: Евростар (Брюксел-Лондон и Париж-Лондон), товарни влакове, влакове, които транспортират туристически превозни средства (автомобили, мотоциклети, кемпери) и влакове, които превозват товарни автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама