Буря отново наводни квартали от Атина, издирват жертви на пожарите (СНИМКИ)

08:10, 30 юли 18 / Свят 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над Атина отново премина мощна лятна буря, която наводни части от гръцката столица. Няма пострадали хора, съобщава гръцката агенция АМНА. 

Пожарните служби са се отзовали на 300 сигнала за паднали дървета и наводнени сгради. 16 души са били изведени от наводнени коли и къщи.

Дворът и складът на централната болница в Атина се превърна в кално езеро. Имаше проблеми с градския транспорт, след като водата навлезе в две метростанции, от което последва спиране на тока. 

Времето ще продължава да е неустойчиво, прогнозират метеослужбите. Властите предупредиха жителите на Атина да избягват излизане на улицата, след като бяха силно разкритикувани за реакцията си по време на горските пожари на 30 км отстолицата.

91 са вече жертвите от пожарите, изчезналите са 25 души. Сред загиналите има и много деца, както и четирима чужденци. Повечето загинали са станали жертва на пламъците, но има и такива, удавили се в морето при бягството си от пожара. Стихията, която се разгоря на 23 юли, е най-смъртоносната в Европа от началото на 20-и век.

Край най-пострадалото селище "Мати" продължава издирването на тела в морето. В акцията участват дузина доброволци-водолази, някои от които пенсионирани морски тюлени. 

Властите разследват и причините за бедствието, а според правителството най-вероятно пожарите са умишлени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама