Стачките на персонала на Air France костваха 335 милиона евро на компанията

11:38, 01 авг 18 / Свят 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-голямата авикомпания в Европа Air France загуби 335 млн. евро заради продължителните стачки на персонала, проведени във Франция от февруари до юни при призоваване на синдикатите и въвеждането на нови счетоводни стандарти, предаде ТАСС.

Участниците в стачките поискаха увеличение на заплатите с 6%, но дирекцията на главния френски въздушен превозвач се съгласи само на 1% увеличение на заплатите и леко увеличение на премиите на пилотите, като се вземат предвид личните показатели. Синдикатите многократно напомнят на ръководството, че от 2011-а година финансовото и икономическо представяне на компанията се е подобрило значително.

В края на април ръководителят на Air France Жан-Марк Жанаяк предложи да се увеличат служителите с 7% през следващите четири години. 80,3% от служителите на авикомпанията са участвали в гласуването, а повече от половината - 55,4% - са гласували против предложения план. След референдума Жанаяк подаде оставка.

Air France е създадена през август 1933-а година. През септември 2003-а година компанията се слива с холандската авиокомпания KLM. В момента превозвачът извършва полети до 345 града в 85 страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама