Правителството отпусна средства за ремонт на стадион „Спартак“ във Варна

15:50, 01 авг 18 / Спорт 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерският съвет взе решение за отпускане на 1 398 000 лв на Община Варна за реализиране на проект „Основен ремонт и реконструкция на съществуващите трибуни и терени на стадион „Спартак“. Добрата новина идва, след като вчера ФК "Спартак" отново стъпи във владение на своя клубен стадион, съобщи пред журналисти кметът на Варна Иван Портних. 

Със средствата, отпуснати от държавата, ще бъде подменено тревното покритие, ще бъдат изградени нова трибуна, съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. инсталации, които са компрометирани. Ще стартираме процедура за избор на изпълнител, надявам се да приключи бързо. 

От друга страна, вече започна разчистване на терена от опасни обекти и растителност. Със средства от общинския бюджет пък планираме да изградим нова трибуна, така както сме се договорили с ръководството на клуба. Ще бъдат взети всички необходими мерки за гарантиране безопасността на спортното съоръжение. 

Работим оперативно и с клуба, и с Общинския съвет, надявам се стадион  „Спартак“ скоро да има нов облик и ще се превърне в добро място за футбол“, коментира кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама