Кои са най-странните парфюми, пускани някога на пазара?

18:40, 06 авг 18 / Любопитно 25 752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как може да опишем неизразимата енигма на уханието в думи? Всички обичаме мириса на определени парфюми - смесица от ароматни етерични масла или ароматни съединения, фиксатори и разтворители, които придадат на тялото приятна миризма.

Терминът „парфюм“ идва от думите „per“ и „fumare“ и в буквален превод от латински език означава „чрез дим“. Смисълът е взет от някогашния процес по окадяване с ароматно вещество, както в религиозните ритуали, така и в ежедневието на древните.

Днес парфюмът е много повече от обикновен аромат. Той показва индивидуалността ни, издава характера и начина ни на мислете, подчертава отношението ни към заобикалящия свят. Любимият парфюм е нещо, което обикновено свързваме с позитивни преживявания и ни прави щастливи. Но пък странните парфюмите в тази класация са нещо, което може да ви шокира, отврати или ще ви привлече неудържимо. Преценете сами.

1. Аромат на вагина

„Vulva Original“ в действителност не се определя като парфюм, а по-скоро като аромат с мирис на вагина. Целта на аромата е да „стимулира този, който го носи, а не някой друг“. Повечето парфюми действат като „ароматни сигнали“ и се използват за подобряване на вашето уникално ухание, предавайки ви по-привлекателен и социално приемлив вид. Но „Vulva Original“ няма нищо общо с тези парфюми! Той е създаден за ваше собствено удоволствие. Вдишайте го и се наслаждавайте на аромата на красива жена, навсякъде и по всяко време.

2. Аромат на погребален дом

Demeter Fragrance Library не спира да ни изненадва със своите странни и чудати аромати. Но несъмнено едно от най-екстравагантните им хрумвания е създаването на „Funeral Home“. Той е смесица от класически бели цветя: лилии, карамфили, гладиоли, хризантеми, с нотка на махагон и ориенталски килим, пресъздаващ атмосферата на последното погребение, на което сте присъствали.

3. "Secretions Magnifique" – пот, сперма и кръв

Всеки в някой момент от живота си сте е чувствали дискомфортно, когато сте били „не достатъчно чисти“. Е, по същия начин бихте се чувствали носейки този парфюм. За всеобщо щастие разпространението му е ограничено, достъпен е само на американския пазар. Ароматът му не може да бъде описан деликатно. Може би едно от най-точните определения е смесица от пот, сперма и кръв.

4. Аромат на хамбургер

През 2008 г. веригата за бързо хранене „Burger King“ реши да изненада своите клиенти с представянето на „Flame“ – одеколон с аромат на месо. Неговата цел обаче е да съблазнява, а лекият привкус на печено месо напомня за уникалната атмосфера на ресторантите за бързо хранене. А дали „Flame“ не е перфектен за първа среща. Цената му е повече от прилична – едва $4. Парфюмът може да бъде закупен от техния уебсайт. Не се препоръчва на вегетарианци.

5. Аромат на сиренето "Stilton"

През 2006 г. производителите на сирене Стилтон (Stilton) представиха собствен парфюм – „Eau de Stilton“, който носи „земния и плодов аромат“ на пикантното синьо сирене „в един висш парфюм“. Парфюмът, дело на компания разположена в Манчестър, се отличава със „симфония от природени основни нотки, включително равнец, ангелика, градински чай и валериан“.

6. Аромат на омар

Друг налудничав аромат от Demeter Fragrance Library е този на омар. Това вероятно е „най-трудният са смилане“ аромат и ако трябва да сме напълно честни той представлява комбинация от нотки на море, сладко месо, и разтопено масло. Дали има ентусиасти сред вас, които биха го носили?

7. Аромат създаден от вашето ДНК

Какъв е вашият аромат? „My DNA Fragrance“ е уникална компания, която създава съблазнителни „течни съкровища“, които галят тайните желания на ума от дълбините на вашето ДНК. Вече никой няма да мирише като вас, понеже вашият парфюм ще е точно толкова уникален, колкото и вашето ДНК. Наскоро компанията започна производството на линия от парфюми базирани на ДНК-то на известни личности като Мерилин Монро и Барак Обама.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама