Стивън Сегал след назначението му в МВнР на Русия: Ще се боря за повече хармония в света

17:00, 06 авг 18 / Свят 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският актьор Стивън Сегал, който беше назначен за специален представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, възнамерява да се бори за повече хармония в света на новия си пост, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Холивудският екранен любимец разчита да постигне положителни резултати в това си начинание. Сегал написа на страницата си в Twitter: "Аз съм дълбоко поласкан от назначението си за специален представител на М.Вн.Р на
Русия по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки. Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света. Отнасям се към новата си длъжност много сериозно", отбелязва актьорът.

За назначаването на Сегал стана известно в събота. Както се отбелязва на страницата на руското дипломатическо ведомство във Facebook, неговата задача ще се състои в това "да съдейства за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната сфера, включително и взаимодействието в сферата на културата, изкуствата, обществения и младежки обмен". Както поясниха от министерството, става дума за обществено-политическа длъжност, не предполагаща парично възнаграждение.

Роденият в САЩ Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 г., припомня агенцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама