Себастиан Курц ще посети Македония преди референдума за името

17:25, 06 авг 18 / Свят 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна до края на годината председателства Европейския съюз, ще посети Македония преди референдума за новото й име, предаде Танюг, позовавайки са на агенция АПА, цитирана от БТА. Курц ще бъде в Скопие на 7-ми септември по покана на македонския премиер Зоран Заев.

По време на посещение на Заев във Виена в края на юни Курц призова македонските граждани да гласуват на референдума за новото име Република Северна Македония, договорено с Гърция. Австрийският канцлер изтъкна, че договорът с Гърция по спора за името е важна стъпка в приближаването на Република Македония към членство в Европейския съюз, което е един от приоритетите на австрийското председателствоА.

"ЕС не е пълен без държавите от Западните Балкани", заяви Курц.

По време на посещението си в Скопие австрийският канцлер смята да обсъди с македонския премиер напредъка в скрининг процеса за членството в ЕС, както и борбата с нелегалната миграция, в която според Курц Скопие е важен и отговорен партньор на ЕС, който е допринесъл за затварянето на балканския маршрут на мигрантите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама