Съдебен полицай простреля със стоп патрон психично болен

17:20, 27 апр 18 25 588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служител на областната служба "Изпълнение на наказанията" в Стара Загора простреля със стоп патрон в десния крак мъж на 62 години. Няма опасност за живота на пострадалия, съобщиха днес от ОДМВР в Стара Загора.

Инцидентът станал в четвъртък към 9:30 часа в старозагорското село Ракитница.

Съдебният полицай трябвало да заведе принудително в Районния съд на Стара Загора Иван К. от Ракитница, който бил психично болен, за да бъде решено дали той трябва да бъде настанен принудително за лечение в специализирано медицинско заведение.

Вместо обаче да се подчини на съдебната охрана, Иван й налетял с нож. Съдебните полицаи първо опитали да го спрат със спрей, но след като не успели, го простреляли в крака със стоп патрон.

Раната била повърхностна в областта на прасеца. Раненият бил първо откаран и превързан в Спешния център на Университетската болница в Стара Загора, след което - в полицията, за да даде показания по образуваното по случая досъдебно производство, а накрая - към 15 часа, и в Районния съд. Той решил да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза на Иван К., след което да се реши дали той трябва да бъде лекуван принудително. Тъй като подобна експертиза се прави в амбулаторни условия, от съдебната зала той бил откаран с линейка директно в психоболницата в Раднево.

Ако отново бъде настанен принудително за лечение, това ще бъде за пети път от 2009 г. насам за мъжа от Ракитница. И друг път се било слувало той да бъде воден под охрана в съдебната зала, тъй като не се явявал доброволно, но сега за пъри път той проявил агресия към съдебните полицаи, като ги нападнал с нож. Този път трябвало да го лекуват принудително след сигнал от Ракитница, че психично болният мъж се разхожда с нож из селото и може да бъде опасен за съселяните си. Той бил пенсионер по болест и живеел сам в къща в западния край на селото. По принцип не бил агресивен, но се било случвало да крещи и да буйства.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама