Кметът на село Тъжа, ръководел банда за набиране на проститутки, е арестуван

13:51, 30 апр 18 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на старозагорското село Тъжа Цвятко Балабуров и още осем души са били задържани за набиране на проститутки. Лидер на групата бил кметът, за когото това не е първо подобно провинение, съобщиха от прокуратурата. През 2015 година срещу него е внесен обвинителен акт в специализирания съд за същото престъпление. Групата на Балабуров е била разбита на 27 април при съвместна акция на ГДБОП и специализираната прокуратура.

Момичетата били набирани чрез обяви за работа като сервитьорки, компаньонки и танцьорки. На тях им били предоставени високолихвени кредити, които те впоследствие не можели да върнат и се принуждавали да предлагат и секс услуги. За 1 час клиентите плащали 60 лв., а за половин час - 40 лева, като по желание на допълнителни екстри се плащала по-висока сума.

Групата държала и заведение "Бар 10" в центъра на София, където сервитьорите също предлагали сексуални услуги. До бара имало и къща. Момичетата, които работели за групата били 20. Няма данни срещу тях да е упражнявано насилие, съобщи наблюдаващия прокурор от специализираната прокуратура - Силвия Соколова. Повечето от тях били разпитани като свидетели, някои вече и пред съдия.

Според зам.-шефа на ГДБОП Стоян Темелакиев. Бандата била наблюдавана от началото на 2017 г., когато била получена информация с какво се занимава. 

Днес специализираната прокуратура ще поиска арест за 7 от членовете на бандата, а двама са пуснати срещу парична гаранция. 

Функциите на членовете на бандата били строго разпределени. Едни се занимавали с транспортирането на момичетата, други - със събирането на момичетата, трети - с тяхната охрана. Балабуров имал и дясна ръка, който движел основно бизнеса.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама