Старозагорската опера гостува с балетния спектакъл ''Лебедово езеро'' в Плевен

10:00, 03 юни 18 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Феерия, магнетизъм и море от емоции завладяват публиката на грандиозния балетен спектакъл "Лебедово езеро", който ще покори и Плевен на 6 юни от 21:00 ч. в Летен театър "Кайлъка".

За първи път в своята 92-годишна история Държавна опера Стара Загора поставя балета-перла от Пьотр Илич Чайковски. Мащабният проект е поверен на примабалерината, педагог, хореограф и настоящ ръководител на многонационалната трупа на Старозагорската опера – Силвия Томова. Тя поставя балета на базата на класическата версия на Лев Иванов и Мариус Петипа.

Впечатляващият спектакъл оставя без дъх зрителите още в самото начало с пищния си 3D декор, който представлява мащабна конструкция, обграждаща цялата сцена с готическа каменна колонада и огромни пана с фототапет. Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов. Той превръща класическия балет в модерно представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности.

В новия спектакъл на „Лебедово езеро“ декорът и костюмите допълват и подчертават режисьорската концепция и са отражение на експресията, която цели конкретно внушение на публиката.

След премиерата в Стара Загора „Лебедово езеро” успешно гастролира в страната, като Плевен е избран специално за един от първите градове през лятното турне 2018 г., част от националния тур на мащабния проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама