Стара Загора готви четирилентов път до ''Тракия''

11:30, 30 май 18 25 737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 30 май ще бъде подписан акт 2 и строителят започва работа за изпълнението на проекта за реконструкцията на моста на бул. "Патриарх Евтимий", който минава над железопътната линия София- Бургас и над бул. "Славянски", съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Реконструкцията е на стойност 4,3 милиона лева без ДДС. Средствата са по оперативната програма "Региони в растеж 2014-2020", по която общината получи общо 52,6 милиона лева. Обектът е част от проекта за строителни и монтажни работи в рамките на проектно предложение "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора - втора фаза", чрез което се изпълняват интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, уточни Тодоров. Изпълнителят има 270 дни да извърши реконструкцията.

След реконструкцията на моста той ще се разшири и сегашните 3 платна по него ще станат 4, което ще улесни достъпа на автомобили от юг към Стара Загора - от индустриалната зона, от Хасково и магистрала "Тракия" и обратно. Градът ще се раздели със сегашното може би единствено в страната реверсивно движение по надлеза - сутрин светофар отваря две ленти за движение от Стара Загора на юг, след обяд движението се извършва в две ленти на север. Предвидени са и тротоари за пешеходците.

Ще бъдат ремонтирана основно отсечка с дължина около 550 м от надлеза и бул. "Патриарх Евтимий".

"Проектът е сложен, движението от моста ще се пренасочи по обходни маршрути. Има одобрен проект за временна организация на движението, съгласуван с КАТ-Пътна полиция и другите отговорни институции. През летните месеци ще има неудобства, но ще се облекчи значително трафикът след това", убеден е кметът. По думите му, проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с жп транспорта, влаковете ще се движат и ще се работи само в "прозорците", в които има разрешение за работа.

В същото време активно се работи и през 2019 г. се очаква финансиране за изграждането на 4- лентов подход на Стара Загора до магистрала "Тракия", съобщи неотдавна зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. По този начин Стара Загора значително улеснява своите комуникации, а това е много важно за новата индустриална зона "Загоре", чието създаване в града започна, коментират експерти.

Наред с предстоящия ремонт на моста в Стара Загора се реализират и други мащабни проекти, които обновяват града. Сред тях са реконструкцията на централната част и на парка "Митрополит Методий Кусев", известен повече като Аязмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама