200 лекоатлети ще участват в стартиращия турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора

09:30, 02 юни 18 / Спорт 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционният за Стара Загора и общината Международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ се открива на 2 юни от 18 часа на стадион „Берое“. Организатори на проявата са Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по лека атлетика и Община Стара Загора.

Регистрирани за участие са 200 състезатели от България и Катар, съобщиха от СКЛА „Берое“. Състезателите на Катар са Абдул Азис Салем, на 100 м гладко бягане и Мохамед Алнур, на 400 м гладко бягане.

Най-титулуваната българска лекоатлетка, която ще дойде на турнира, е Габриела Петрова, състезателка на дълъг скок. Тя и представителят на домакините Денис Димитров, състезател на 100 м гладко бягане, са покрили нормативи за участие на Европейското първенство в Берлин.

Нормативи за европейското на стадиона под Аязмото ще гонят Ина Евтимова на 100 м, и Георги Цонов, н а троен скок.

Домакините от СКЛА „Берое“ ще участват с 10 състезатели, като големи очаквания са насочени към постиженията на Елеонора Драгиева, състезателка на скок височина, която покри норматив за Балканския шампионат през юни в Истанбул.

Състезателите, класирани на първите три места във всяка дисциплина, ще бъдат наградени с медали. За най-добър резултат в състезанието – мъж и жена (според точковата таблица на IAAF), ще бъдат връчени купи.

Тази година турнирът „Самарско знаме“, възстановен преди четири години от Община Стара Загора след прекъсване от 21 години, ще бъде в сянката на Втората Балканиада по лека атлетика, която ще се проведе на 21-22 юли. На нея се очакват над 1 100 състезатели от 18 държави. Първото издание на Балканиадата се проведе в Стара Загора през 2013 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама