Производители на череши блокират АМ "Тракия"

07:30, 05 юни 18 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Производители на череши ще блокират магистрала "Тракия". Причината за протета им е ниската изкупна цена на черешите. Те настояват за помощ от държавата. Фермери  от казанлъшко, старозагорско, сливенско и чирпанско се канят да изсипят част от продукцията си.

Производителите продават стоката си за 60 стотинки за килограм, а в същото време тя стига до крайния потребител на близо 10 пъти по-висока стойност.

В рамките на четири часа и половина, от 12:00 до 16:30 ч., ще бъде блокиран изходът на „Тракия” от град Стара Загора.

Производителите са отчаяни, цената на която се изкупува гарантира загуба за всички, твърди Стойчо Шутов, овощар от старозагорско, пред БНР. "Плащаме по 40 ст. за килограм на берачите, а получаваме между 90 ст и лев за продукцията. Държавата искаме да ни помогне. Ние не можем да наложим на търговеца да ни изкупува скъпо черешите. Не можем да кажем и на работника: "Ще дойдеш да ни береш за 20 стотинки или за 10". Даже в Русенска област мислят да блокират Дунав мост", съобщи той.

 Ако не бъдат предприети действия от Министрество на земеделието, производителите се канят да протестират и пред парламента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама