Настояват министърът на здравеопазването да се убеди за плачевното състояние на болницата в Стара Загора

15:00, 15 юни 18 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народният представител от ПГ  на ВОЛЯ Кръстина Таскова изпрати писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в което настоява да я придружи на посещение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора, нейният избирателен район.

Тя оправя към министъра и следните въпроси: Какви са дълговете на болницата? Прави ли се нещо за оздравяването й, както и за подобряването на Спешната болница, която е под всякаква критика? „Вероятно неслучайно някой е разрешил точно на входа й да отвори офис погребално бюро. Така се посрещат пациентите в спешното отделение. Това ли е символът на цялото ни здравеопазване?!“, пише в писмото Кръстина Таскова.

По думите й в обществото се е наложило усещането, че съсипването на това здравно заведение се прави умишлено, заради нечии задкулисни частни цели. Таскова припомни на министър Ананиев, че старозагорската болница поема лечението на хората от няколко областни града, а разполага с неефективна и остаряла база.

Преди седмица депутатката от ВОЛЯ имаше възможност да посети една стандартна болница в съседна Турция. На страницата си във фейсбук тя публикува специално видео за условията за лечение в южната ни съседка. „Сравнението никак няма да Ви хареса. Питам се и аз, както милиони български пациенти: какво пречи да имаме нормално здравеопазване, модерни уютни болници, истинска човешка грижа за пациентите, а не лекари, превърнати в писари и търговци на лекарства, потънали в бюрокрация?!“, пише още в писмото си до министъра Кръстина Таскова. Тя призовава Кирил Ананиев да приеме поканата й и да посети болницата в Стара Загора, преди напрежението там да ескалира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама