Подменят чувалите с пясък, сложени на кръгово в Стара Загора заради ремонт

14:45, 25 юни 18 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С ограничителна пътна система „Ню Джърси“ ще бъдат подменени чувалите с пясък на кръстовището между „Калояновско шосе“ и ул. „Промишлена“, с които Стара Загора осъмна в събота сутрин. Пластмасовите елементи вече са поръчани и се очаква до края на седмицата да бъдат доставени, съобщи зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов за БНР.

Макар и с чували засега, пътно съоръжение е напълно законно по проект, а целта му е да увеличи пропускливостта на автомобилния поток, обясни комисар Илиян Илиев, началник на Охранителна полиция в ОД на МВР-Стара Загора, откъдето съвместно с Общината са взели решението за нова организация на движението в натоварения заради ремонт на жп моста участък.

В продължение на една седмица движението на кръстовището бе регулирано в часовете пик – от 16 до 18 от регулировчици, а през останалото време – със светофар.

„Наблюденията ни установиха, че това не дава достатъчно добър резултат“, обясни причината да се премине към кръгова организация на движението зам.-кметът. Тя е изпълнена по проект. 

Въпреки че чувалите с пясък станаха повод за шеги в социалните мрежи, ефектът е почувстван от шофьорите още в първия работен ден. „От сутринта имаме само положителни отзиви  и коментари на „горещия телефон“ и на телефоните на служителите, които отговарят за организацията на движението“, подчерта Йордан Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама