Стара Загора остава без "плаваща сцена"

16:35, 28 юни 18 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма да се изгражда „плаваща сцена“ във водите на езеро “Загорка“ засега, решиха общинските съветници на редовното си заседание днес. Предложението, входирано от кмета Живко Тодоров е за  предварително съгласие за проектиране и изграждане на уникалния обект от частен инвеститор за управление от Държавна опера – Стара Загора, предаде БНР.

Идеята на старозагорската опера е на сцената да се провежда международен музикален фестивал със знаковото име „Орфеида“ и на нея да се представят атрактивни оперни продукции, симфонични и оперни концерти, балетни спектакли. За реализиране на идеята е необходимо сцената да е минимум 10м. на 12 м., като на брега на езерото ще бъдат разположени амфитеатрално около 500 седящи места.

След изслушването на мотивите на Славчо Николов, зам.-директор на Държавна опера - Стара Загора, местните старейшини гласуваха това предложение да не влезе в Дневния ред на заседанието, а да остане за следващата сесия. Според тях на този етап има все още неясноти по проекта, които трябва да се изяснят. При това, както стана ясно на заседанието, точката е входирана за разглеждане едва вчера на Председателски съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама