Щетите по републиканските пътища са за над 2 млн. лева след пороите (СНИМКИ)

14:55, 02 юли 18 25 885 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нанесените щети на републиканската пътна инфраструктура след поройните валежи през миналата седмица са за над 2 млн. лева. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Димитровград. Там беше направена първата копка на пътя Чирпан-Симеоновград, където със средства от Оперативната програма "Региони в растеж" ще се рехабилитират над 50 км от третокласния път. 

Нанков уточни, че средства ще се търсят или от бюджета – през аварийна програма. "Колкото и да ни е тежко, ако може и с европейски средства, както и в случая в Камено. Щетите по републиканските пътища по настоящем са, и в авариен режим с малки изключения, са преодолени. Имаме да се прави много общинска инфраструктура. Ние трябва да наблегнем от тук нататък на превенцията. Всеки лев, вложен в превенция, ни спестява поне 10", каза Нанков, предаде БНР. 

Пътищата, за които се правят протести, няма да бъдат ремонтирани, каза министър Нанков, защото: "Не искам да влизам в генезиса на подбудите за някои протести, защото имат и политически характер". 

Пътят, на който министър Нанков направи първата копка, не е ремонтиран от 40 години. Там преди две седмици имаше протест. 

Над 500 000 лева са щетите, нанесени след поройните дъждове в община Смолян, съобщи БТА. Описването на пораженията не е приключило, тъй като все още пристигат информации от кметствата в общината. Продължава почистването на засегнатите от наводнението улици и пътища. Поискано е съдействие от военни и техника при възстановителните дейности в региона. Очаква се Министерството на отбраната да изпрати водоноска за питейна вода в Чепеларе, тъй като чешмяната вода там е замътена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама