Търговско-промишлената палата в Стара Загора дава шанс на млади предприемачи

10:30, 08 юли 18 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговско-промишлената палата в Стара Загора дава възможност за развитие на млади предприемачи и обмен на опит по програма "Еразъм". Това е европейска програма, която стимулира стартирали или планиращи да стартират своя бизнес, да обменят знания и идеи със собственици и мениджъри на успешни компании от други страни.

Програмата е отворена от няколко дни и по нея могат да кандидатстват млади предприемачи от цялата страна. Другата група, която може да кандидатства по нея, са млади професионалисти от България, които да почерпят опит в чужбина, съобщава БНР.

Начинаещите предприемачи получават финансова подкрепа за осъществяване на обмена на опит, който продължава от един до шест месеца, каза Олег Стоилов, председател на Търговско промишлена палата – Стара Загора. По думите му това е едно ефективно взаимноизгодно сътрудничество, при което и двете страни могат да открият нови европейски пазари и бизнес партньори, както и различни начини за правене на бизнес.

Програмата "Еразъм" за млади предприемачи е финансирана от Европейската комисия и функционира на територията на участващите по програмата 42 страни посредством посреднически организации, които са компетентни в осигуряване на подкрепа за бизнеса.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама