Забавяне в плащанията пречи на розопроизводителите да кандидатстват за подпомагане

11:30, 12 юли 18 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Забавяне в плащанията на розовия цвят пречи на производителите от Старозагорско да кандидатстват за подпомагане, предава БНР.

Еднократната помощ могат да получат само регистрираните в Интегрираната система за администриране и контрол. Към този момент обаче розопроизводителите все още не са получили парите си за предадения розов цвят. 

„Заради забавянето на преработвателите стопаните не успяват да покрият задълженията си към НАП, което води до неприемане на техните заявления при кандидатстването по мярката de minimis“, коментира Зара Клисурова - председател на Националния клонов съюз на производителите на етеричномаслени култури.

До 13 юли розопроизводителите трябва да подадат заявление в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ в страната, за да получат еднократна помощ de minimis. Подпомагането е мярка от страна на държавата, която цели да компенсира загубите на стопаните, породени от ниската изкупна цена на суровината. 

До 13 август Министерството на земеделието, храните и горите ще изплати еднократната финансова помощ на розопроизводителите в страната, които са получили одобрение по документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама