Драгомир Стойнев: Пълната неяснота около бъдещето на „Марица изток“ е вина на ГЕРБ

10:40, 30 юли 18 / Политика 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължаване на живота на комплекса „Марица изток“ е заложено в представената „Визия за България“ на БСП. В нея ключово място е отредено на развитието на енергетиката у нас. Това каза пред БНР бившият енергиен министър Драгомир Стойнев.

Старозагорският депутат на социалистите изрази разочарование от липсата на конкретни действия от страна на управляващите по въпросите, касаещи бъдещето на комплекса „Марица изток“. По думите на Стойнев с действията си правителството на министър-председателя Бойко Борисов ясно показва, че спасяването на въгледобива у нас не е сред неговите приоритети. Бившият министър на енергетика обаче предупреди, че времето за решителни действия изтича. Само преди дни президентът на КНСБ Пламен Димитров разкри, че с прието от 28 юни решение на Европейския съвет от 1 януари 2019г. таксата за произведен мегават час от топлоцентралите у нас скача на 20 евро. По този повод Драгомир Стойнев разкритикува остро управляващите за липсата на каквато и да е реакция.

Драгомир Стойнев коментира и темата с развитието на Стара Загора и привличането на чуждестранни инвеститори, отбелязвайки, че веднъж вече управляващите от ГЕРБ са похарчили близо 2 млн. лева за изграждането на индустриална зона, която така и не е стартирала. „Ставаме свидетели на това как се влагат милиони в мерки, които не създават нови работни места“, заяви Стойнев по повод ремонтните дейности в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама