„Пътуващо лятно кино с БНТ“ гостува в Стара Загора

14:20, 01 авг 18 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пътуващо лятно кино с БНТ“ гостува днес, 1 август, в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Стартирала през 2012 година, инициативата на Българската национална телевизия получи подкрепата на всички български общини, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България, Eventex Awards International, „Златно сърце”, както и най-важната – любовта на зрителите! Прожекцията започва в 21.00 часа в Античния форум „Августа Траяна“.

Ще бъдат представени два късометражни филма: „Пеперуди“ (NO BLINK), „Дебют“ (EU&ME) и пълнометражният: „8’19’’. Тази година прожекцията ще се предхожда от Пътуваща детска библиотека. Тя ще бъде разположена в Античния форум. Децата на Стара Загора могат да я посетят от 18.30 до 19.30 часа. Желаещите могат да донесат томчета от домашната си библиотека, да дарят и да получат други. В книжките те ще оставят и своето послание към следващите читатели.

Кампанията Пътуваща библиотека е част от инициативата на „Лятно кино с БНТ“ и има за цел да възроди както изчезващите кина, така и отношението на подрастващите към книгите и четенето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама