Пана с цитати от старозагорски поети ще изгреят на обновената пешеходна зона

15:10, 08 авг 18 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Девет пана със стихове на старозагорски поети ще бъдат част от обновената пешеходна зона в Стара Загора. Те ще бъдат разположени в пространството пред бившия Електродом, където по проект ще се изгради площад, изпълнен със зелени острови, в част от които са предвидени места за отдих, ще има и ново водно огледало.

Има много именити старозагорски поети, но целта ни е да подберем цитати от творчеството им, които са с посвещение на града ни, а текстове трябва да бъдат много въздействащи и синтезирани, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова. Към момента директорът на Дом ''Литературна Стара Загора'' Иван Матев вече е подготвил десетки предложения, предстои те да бъдат подложени и на обсъждане от старозагорци.
 
Окончателното решение за това кои ще бъдат цитатите и от творчеството на кои поети ще са те, трябва да бъде взето в началото на месец септември, предаде ''Дарик''.
 
На изток от Универсалния магазин, с обозначения ще се покажат различните културни институти в Стара Загора- релефни пана от месинг, вградени в настилката. Това е другата интересна локация, част от проекта за пешеходната зона, която ще бъде естествено продължение на културния центърна града ни, припомни още Сотирова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама