Борисов: Полагаме всички усилия за Боян Петров

11:05, 09 май 18 / Политика 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов увери преди началото на правителственото заседание, че се полагат всички усилия за спасяването на алпиниста Боян Петров.

"В пълна комуникация сме с близките му, както и с властите в Непал и Китай. Извикал съм китайския посланик, за да осигурят трасе за хеликоптера, ако има възможност да лети", каза Борисов. Той допълни, че се надява Петров да бъде намерен жив и здрав.

Издирването на алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от 3-ти май под връх Шиша Пангма в Хималаите, продължава.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева информира, че едва днес е намерен подходящ хеликоптер, който може да лети. Тя изтъкна, че китайската страна оказва пълно съдействие и уточни, че са изпратени шестима професионални спасители, които въпреки лошото време, 12 часа стоят горе, за да могат да тръгнат към лагер 2. По думите й в момента, в който времето позволява, хеликоптерът ще полети.

Премиерът коментира и случая с онкоболната Теодора. Той увери, че е било направено всичко възможно, за да може нашата сънародничка да се върне в България. "Много трудно беше, но вече е факт и дай Боже вече да се лекува така, както казва медицината", заяви Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама