Тежко болната Теодора е приета в "Токуда" след връщането й от Бразилия

13:15, 09 май 18 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Теодора Маджарова, която беше транспортирана от Сау Паулу, Бразилия, е вече у нас и е настанена в болница "Токуда", съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

"Благодарение на съвместните усилията на Министерство на външните работи и Министерство на здравеопазването, и на сътрудничеството на българските и турските власти, пациентката е транспортирана със самолет до Истанбул, откъдето е докарана с реанимобил до лечебното заведение по изрично желание на близките ѝ", съобщиха от болницата.

В момента жената е настанена в клиниката по Анестезиология и интензивно лечение и е под грижите на водещите специалисти по интензивна терапия, медицинска онкология, неврохирургия, образна диагностика и клинична лаборатория.

Състоянието й е тежко, в следствие на основното ѝ онкологично заболяване, върху което влияние е оказало и продължителното пътуване. Усилията на медицинските екипи са насочени към стабилизиране на жизнените функции и недопускане на болка и страдание.

Припомняме, че Теодора Маджарова беше транспортирана от Бразилия, където отишла с надежда за помощ от местен лечител. Там състоянието ѝ обаче се влошило значително.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама