Сингапур - вероятният домакин на срещата между Тръмп и Ким Чен Ун

10:10, 10 май 18 / Свят 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун е планирана за началото на юни и ще се проведе в Сингапур, съобщи „Фокс нюз“, позовавайки се на свои източници, пише БТА.

Президентът Тръмп от своя страна се ограничи да каже, че времето и мястото на срещата с Ким Чен Ун ще бъдат обявени в близките три дни. Той все пак отбеляза, че не става въпрос за граничния пункт Пханмундж в демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея.

Според някои медии, позоваващи се на източници от американската администрация, засега като
най-вероятно място се очертава Сингапур. Срещата е планирана за края на май или началото на юни.

Междувременно лидерът на КНДР Ким Чен Ин заяви, че срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп е исторически шанс за построяване на едно светло бъдеще и положителна промяна за Корейския полуостров. Това съобщи официалната севернокорейска агенция КЦТА след срещата на севернокорейския ръководител и държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Във вторник в Пхенян пристигна Помпео за уточняване на организационни въпроси, свързани с предстоящата среща на върха. Той написа в профила си в Twitter, че е имал продуктивна среща с Ким Чен Ун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама