15 употреби на кафето „втора цедка“

16:10, 10 май 18 / Любопитно 25 809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако ви харесва да си правите чаша кафе за себе си у дома, тогава ще откриете, че в дома си имате безкрайно количество от остатъка от кафето. Най-добре е да не го изхвърляте.

Ето няколко неща, които можете да направите, за да рециклирате остатъците от кафето и да ги превърнете в нещо много полезно.

Сапун - тъй като кафето е добър дезодорант, има смисъл да го сложите като съставка в сапуна - особено ако сте любители на силния аромат. Направете свой собствен сапун от кафе.

Търкане за красива кожа - смесете мед със зърна от кафе, за да създадете скраб, който можете да използвате за лицето или тялото си и да запазите кожата си гладка. Или опитайте да си направите сами серум за очи. Той може да помогне за борба с подпухналост и тъмните кръгове и да придаде младежко сияние на кожата.

Маска за коса – разтрийте кафето в косата си, преди да я измиете. Оставете го за известно време, преди да го измиете и косата ви ще бъде блестяща и жива. Внимавайте, не е добре да използвате тази маска, ако косата ви е прекалено светла.

Тор - добавете кафето в почвата и то ще действа като тор. Можете също така да смесите топла вода с кафе, след което да използвате сместа като торен спрей или фураж за някои от вашите домашни растения. Кафените зърна ще бъдат добро допълнение към обикновената тор, тъй като те са много богати на хранителни вещества.

Дезодорант - поставете кафето в купа и го оставете в стая в дома ви или в хладилника, когато има миризма, от която искате да се отървете. Можете дори да разтривате с ръцете си със семената, за да се отървете от всякаква миризма на кожата си, или можете да изхвърлите някои в боклука, за да минимизирате миризмата му.

Оцветяване на мебелите - Смесете кафето с топла вода и разтрийте сместа по драскотините върху дървените ви мебели. След това втрийте сместа, като я оставите да седи за известно време. Кафето ще помогне да се покрият драскотините.

За изчистване - използвайте кафето, за да почистите неща като вашите саксии и тигани, когато са изключително мръсни. Почистете повърхността с остатъка от кафето и се уверете, че всичко, което почиствате, няма да бъде оцветено от кафе.

Здравословни моркови - Смесете кафето със семена от моркови преди да ги засадите, това ще улесни сеитбата. Също така ще отблъсне коренови червеи, насекоми и други вредители.

Отблъсква вредителите - поръсете кафе наоколо в района, където не искате вредители. Насекомите и животните ще са отблъснати от силната миризма. Това е добър и здравословен начин да се справите с насекомите напролет.

Свещи - направете си свещ, използвайки кафето, за да добавите мирис в дома си, когато го свещта го изгори.

Кафява вода - можете да вземете стари зърна от кафе и да ги превърнете в естествено боядисване за великденски яйца, плат или хартия.

Спиране на прах - когато изваждате пепелта от камината, разпръснете мокри зърна от кафе отгоре, за да предотвратите пепелта да се разпръсне навсякъде в къщата ви.

Премахване на целулит - някои експерти казват, че съставките на кафето може действително да намалят появата на целулит. Въпреки че някои го наричат "непотвърдено домашно лекарство", все пак си струва да опитате.

Топло удължаване на живота – ако сте фен на риболова, то най-вероятно знаете колко по-добре се получава, ако използвате червей за стръв. Смесете кафе в почвата, за да хванете червеите си в примамка. Червеите ще живеят по-дълго, когато се хранят с мощните хранителни вещества в кафените площи.

Помощник при тестването на парфюми – използвайте кафето, за да изчистите носа си след миризма на парфюм, така че миризмите няма да се слеят заедно и да ви объркат. Така, когато тествате различни парфюми, ще можете да изберете най-добрия, без да смесвате миризмите.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама