Откриват паметник на Емил Димитров за празника на Плевен

15:10, 10 май 18 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен започнаха проявите, посветени на празника на града - 15 май. Концерти, изложби и откриване паметник на Емил Димитров са част от празничната програма. В навечерието на празника, плевенчани се радват на изцяло обновената уникална водна каскада, ремонтирана с европейски средства.

Самият паметнник ще бъде открит официално на15 май от 13 часа на централниия градски площад до Големия фонтан на Водната каскада.

Сред гостите на празника ще бъдат Милица Гладнишка, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, групите „Хоризонт“, „Ъпсурт“ и „Легендите“.

"Една изключително богата програма. Концертните вечери и културните изяви за феновете на хип-хопа, съвместен концерт на Северняшкия ансамбъл с Берковската духова музика, легендарните рокаджии на България, пролетен салон на Групата на плевенските художници, честването на 60-годишнината от създаването на художествена галерия "Илия Бешков", европейската инициатива "Нощ в музеите", откриването на паметника на нашия съгражданин Емил Димитров", каза Стефка Григорова, началник отдел "Култура'', предаде БНР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама