Роман Полански заплаши, че ще съди Американската филмова академия

15:30, 10 май 18 / Свят 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роман Полански заплаши, че ще съди Академията за кинематографично изкуство и наука заради изключването му от нея, настоявайки, че това решение е незаконно, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Пиша това писмо, за да се избегне ненужно съдебно преследване", заявява адвокатът му Харланд Браун в писмо, адресирано до Академията за кинематографично изкуство и наука. Той изтъква, че институтцията, която присъжда наградите "Оскар", не е следвала изискващата се процедура, като е уведомила клиента му за изключването му, без предварително да го е изслушала. Браун допълни, че режисьорат на филма "Бебето на Розмари" признал моралната и съдебната си отговорност, що се отнася до извършеното от него сексуално насилие над 13-годишната Саманта Геймър през 1977 г., и че тя по-късно приела извиненията му и се изказала в негова полза пред съдебните органи.

Браун отбеляза, че Полански получил неподписано писмо, с което академията го информирала за изключването му. "Полански настоява да бъде изслушан, за да представи своята версия", пояснява адвокатът в писмото си, адресирано до президента на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама