Уейн Руни иска да напусне "Евертън" в посока "ДС Юнайтед"

15:50, 10 май 18 / Спорт 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уейн Руни заявил на "Евертън", че иска да се присъедини към отбора на "ДС Юнайтед", твърди "Дейли Мейл". Бившият английски капитан е на път да премине в отбор от Мейджър Лийг Сокър, тъй като негови представители са пътували до Вашингтон за преговори.

Агентът на Руни, Пол Стретфорд, беше в столицата на Щатите, за да обсъдят евентуален трансфер.

32-годишният нападател съобщил на управата, че е готов да приеме оферта, която официално би се потвърдила на 10-ти юли, когато отваря трансферният прозорец в Америка. Почти сигурно е, че англичанинът и неговото семейство ще заминат за САЩ, като дори играчът е отхвърлил оферта от Китай, след като се завърна само за един сезон в "Евертън".

Изпълнителният директор на "ДС Юнайтед" - Джейсън Левиън, иска отборът да направи значителен трансфер това лято, което би съвпаднало с откриването на новия стадион на 14 юли. Клубът се е опитал да привлече Робин ван Перси преди да подпише с холандския "Фейенорд". Според медии в Америка, "ДС Юнайтед" са искали да вземат в своя състав още Хавиер Ернандес, Карлос Тевес и Марио Балотели.

Руни започна добре сезона, вкарвайки седем гола във Висшата лига до ноември, но има само четири мача, в които е играл през всичките 90 минути. Реагира бурно при смяната си срещу "Ливърпул" през април.

Отбеляза последния си гол през декемрви, като треньорът на "Евертън", Сам Алърдайс, заявил, че е по-добре да си намери друг отбор, тъй като най-вероятно няма да разчита на него през следващия сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама