Във Великобритания ще се проведе винен маратон

20:40, 10 май 18 / Любопитно 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великобритания ще бъде проведен винен маратон, в който участниците на определени интервали ще гаврътват по чашка вино, съобщи вестник "Метро", цитиран от БТА.

Надпреварата е кръстена "Бакхусово надбягване" и в момента набира участници, чиито краен брой не може да надвишава 2700 души.

По време на състезанието ще бъдат обособени 12 пункта за подкрепа с вино и храна за цялата дистанция и шест пункта за онези, които ще се състезават на половината маратон. Така че всеки участник ще може да си пийне доста чашки от гроздовия елексир.

На всеки от пунктовете ще бъде предлаган за дегустация различен сорт вино, произведен в района на лозовия масив Денбис край град Доркинг, графство Съри. Ще бъдат зареждани червени и бели брандове, включително и вина, носители на награди. Не се изискват постижения за време, а важен е олимпийският принцип - самото участие. След финала организаторите обещават угощения и музика на живо. За участие в маратона, предвиден за 9 септември, трябва да се заплати куверт от 47 британски лири.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама