Врачански лекари обвиниха здравния министър в геноцид

16:05, 10 май 18 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Врачански лекари, медицински и немедицински персонал обвини министъра на здравеопазването в геноцид над населението във врачанска област и съсипване на здравеопазване в региона, предаде ''Дарик''.

Отделенията по травматология и ортопедия на държавната болница във Враца днес излязоха с отворени писма до министъра на здравеопазването:

“Господин министър, с вашето действие-бездействие Вие съсипахте истинското здравеопазване в област Враца! В момента не работят ключови структури на Многопрофилната болница “Христо Ботев” – Спешното приемно отделение, Отделението по анестезия и интензивно лечение, включително и всички отделения с хирургична дейност. Ако това е Вашата цел: геноцид и унищожаване на населението в областта, то постигнали сте го!”

В него те призовават министъра на здравеопазването да излезе пред жителите на Врачанска област и да заяви, че иска тази болница да се самозакрие чрез мъчително и агонизиращо напускане на персонала, поради неизплащане на положения труд.
 
В своето отворено писмо екипът на кардиологичното отделение на врачанската болница се присъединява към исканията на колеги им от останалите отделения, включително Хирургично отделение, Клинична лаборатория и Образна диагностика. В обръщението си към министъра на здравеопазването и директора на държавната болница във Враца те подчертават, че тяхното търпение и ентусиазъм също са на изчерпване. И настояват за незабавно изплащане на дължимите им заплати, както и гарантиране на редовното изплащане на възнагражденията в бъдеще. 

“Не ни карайте да съжаляваме и да се срамуваме, че се върнахме в болницата”, призовават медиците от кардиологичното отделение. В края те казват, че това писмо е отчаян зов за помощ към Министерството на здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама