Предстои фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018”

10:20, 07 юни 18 / Култура 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осмото издание на фестивала на моноспектаклите „София Моно 2018” ще събере почитателите на Мелпомена от 7 до 17 юли край откритата сцена в парка на Военна академия.

Организаторите на събитието - „Артишок“ и Столична община, ще посрещнат зрителите след края на театралния сезон с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата и под звездното небе.

Датите 8 и 12 юли са за Камен Донев и неговите две емблематични представления - „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

9 юли по изключение е запазен за не-моноспектакъл: „Мъжът на жена ми“, постановка на Мариус Куркински по пиесата на хърватина Миро Гавран с Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще покажат сериозните неща от живота, погледнати от смешната им страна. На 10 юли ще гледаме и самия Мариус в „Черното пиле“ по разказите на Николай Хайтов „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. На 11 юли е топ постановката „Грамофонът“ на Виктор Калев.

За 14 юли е планиран „Живак” на актьора Димитър Живков. През този сезон представлението се изигра за 150-и път и ако все още не сте успели да го видите, сега е вашият шанс. На 16 юли е ред на нашумялата постановка „Пилето, което казва ку“ на Иван Юруков по текстове на Александър Урумов.

Началният час на вечерните представления е 21 ч.

За 15 юли е предвидена киновечер, по време на която ще бъде прожектиран екранизация на нашумял роман по избор на партньорите на събитието от кино-литературния фестивал „Сине Либри“.

За децата ще има дневни работилници и срещи в парка с вход свободен. Предстои добавяне на още постановки и изненади в програмата на „София Моно 2018“, за които може да следите във фейсбук страницата на събитието.

Билетите за спектаклите вече са в продажба на цени от 10 до 40 лв.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама