В кои европейски страни хората са най-щастливи

13:20, 07 юни 18 / Любопитно 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново изследване, дело на испански учени, подрежда европейските страни, в които хората се чувстват най-удовлетворени от живота си. Индексът на щастието се основава най-вече на официални статистически данни от Евростат.

Акцентира се върху мира, справедливостта, свободата, солидарността и развитието на всяка една страна. Нивото на образованието, миграцията, вносът и износът на стоки и качеството на услугите също оказват влияние върху подредбата на страните.

На базата на големия обем анализирани данни, изследователите от Университета във Валенсия подреждат 13-те европейски държави с най-висок Индекс на щастието. Швеция и Исландия оглавяват класацията със 76 от максимум 100 точки.

Иcландия (76)

Швеция (76)

Авcтpия (74)

Великобритания (69)

Фpанция (66)

Иcпания (63)

Чеxия (63)

Кипъp (62)

Словения (61)

Хърватия (60)

Литва (58)

Латвия (51)

Поpтyгалия (50)

Скандинавските страни заемат челните места в класациите за щастие и високо качество на живот. Доминацията им е значителна и в годишните рейтинги на Обединените нации, пояснява Daily Mail.

Испанските учени се надяват със своята класация да стимулират и останалите страни да работят в посока подобряване на представянето си.

Не е особена изненада, че България не присъства в класацията, тъй като винаги попада в графата на най-нещастливите държави в различни рейтинги, и то в световен мащаб.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама