Експерти: Издънките на полицията станаха доста

11:00, 07 юни 18 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Издънките на полицията станаха доста и май ги е страх повече от Пелов. Не че той не е човек, от когото трябваше да се страхуват – той е находчив, решителен, безкомпромисен. Но факт е, че полицията не показва подобен потенциал и капацитет. Не е нито решителна, нито достатъчно интелигентна. Това е поредната й издънка”. Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов пред NOVA. 

По думите му Пелов е готов на всичко, той е изключително решителен и няма какво да губи.

Йорданов коментира, че за него е изненада, че Пелов се е върнал в Ботевград и толкова продължително е бил там. „Предишният път там го задържахме”, коментира психологът, който участва при предишното залавяне на Владимир Пелов.

„Очевидно е взел някакви мерки. Имал е нужда от логистична подкрепа, която доколкото разбирам сега, си е осигурил принудително”, продължи Йорданов. „Не е толкова просто да се предположи всичко това, по начина по който сега ни се представя”, коментира психологът.

По думите му е много важна е и местната полиция. „Доколко добре е бил обезпечен районът от местната полиция, доколко имаш агенти н града да ти кажат какво се случва и как се случва”, коментира Йорданов.  

Всички случай по-тежки от началото на годината показват, че МВР не се справя със задачата да издирва такива тежки престъпници като Пелов, коментира от своя страна разследващият журналист Слави Ангелов пред БНТ. Той припомни, че в началото на годината МВР се е опитвало да залови и шесторния убиец от Нови Искър, но не са успели да го хванат.

Смешно звучат фактологиите, че той бил страшно променен заради пуснатата брада, обясни Ангелов по повод Пелов. По думите му това се дава като информация, за да си мислят хората "колко трудно е било да бъде заловен този човек".

"Аз съм убеден, че той по един или друг начин, може би чрез трети лица, е имал контакт със сина си, който му е помагал", смята Ангелов.

МВР се е движело периферно чисто оперативно по този случай, подчерта той. "Движели са се по повърхността, информацията не им е била достатъчно добра", допълни журналистът.

МВР продължава да харчи над 90% от бюджета си за заплати, а техническите възможности не се използват, обясни Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. 

"Очевидно старите форми и мрежи на агентура са износени, свършени, доколткото знам многократно опити има за преоорганмизиране на агентурата, но тя продължава да се свива като бройка", допълни Безлов.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама