Facebook обяви първите собствени новини

12:10, 07 юни 18 / Свят 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook анонсира първите си авторски новини в социалната мрежа и се присъедини към други онлайн платформи, произвеждащи видеоклипове, за да се конкурират с телевизията.

Новините ще бъдат създавани за Facebook от различни партньори, включително CNN, „Fox News“, „ABC News“ и „Univision“. Телевизиите ще изпълняват видео услугата по заявка на социалната мрежа за програма, наречена „Facebook Watch“, която е част от усилията на компанията да се конкурира с платформи като „YouTube“, собственост на „Google“ и потенциално да развие по-широка дейност.

Facebook съобщи, че стартирането на новинарски предавания има за цел да предложи на своите членове "доверено" съдържание след опасенията, че платформата е била използвана за разпространение на дезинформация.

"По-рано тази година поехме ангажимент да създадем новини, които са надеждни, релно информативни и локални", съобщи един от партньорите на компанията Кембъл Браун.

"Като част от този ангажимент ние създаваме специална секция в рамките на „Watch“ за новинарски предавания, създадени изключително за Facebook от издателите на новини. С това усилие тестваме проект за висококачествено и своевременно новинарско съдържание на платформата", каза още Браун.

Първите излъчвания включват "On Location" на ABC, с принос на журналисти от мрежата по цял свят, "Anderson Cooper Full Circle" на CNN и "Fox News Update", водено от директорът на новините във „Fox“ Шепард Смит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама