Сингапур се подготвя за срещата между Тръмп и Ким Чен Ун

19:00, 07 юни 18 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сингапур се подготвя за историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Обособени са няколко специални зони. Сингапур се смята за неутрален, затова може да е приятел с всеки, обяснява местен наблюдател, цитиран от БНТ.

От 10 до 14 юни в Сингапур ще има няколко специални зони. Те включват центъра на островния град-държава, където са външното министерство, американското посолство и няколко хотела. Северна Корея има тук посолство от 1975 година. За Съединените щати Сингапур е голям търговски партньор.

Защо Сингапур беше избран за място на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен ун, обяснява местният анализатор Хари Са. "Външната политика на Сингапур е, че страната може да е приятел с всеки. Сингапур не вярва, че трябва да си принуден да избираш между две сили. Точно затова страната е нещо като неутрална зона за срещи", допълва той.

Историческата среща ще се проведе в хотел Капела на остров Сентоса. В превод името значи мир и спокойствие. Взети са всички мерки за сигурност. Експлозивите и оръжията по принцип са забранени в азиатската държава.

"Сентоса е остров край бреговете на Сингапур. Има лимитиран брой входове и ще бъде достатъчно изолиран от останалата част на страната. Това е добре за сигурността", обяснява Хари Са.

Във връзка със срещата Сингапур налага ограничения във въздушното си пространство на 11, 12 и 13 юни. От самолетите ще се изисква да намаляват скоростта и да спазват ограничения при използването на пистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама