Самолетна катастрофа в Кения взе 10 жертви

16:15, 07 юни 18 / Свят 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осем пътници и двама пилоти загинаха в Кения при катастрофа на самолет, изпълняващ вътрешен полет. Машината се е разбила във вторник вечерта. Това заяви днес високопоставен представител на властите, цитиран от Reuters, пише БТА.

Няколко минути преди да кацне на международното летище "Джомо Кениата" в Найроби, самолетът "Чесна караван" (едномоторен витлов самолет) на компанията "Флай сакс" загубил връзка с контролната кула. Машината изпълнявала полет от западния град Китале.

Издирвателните екипи
забелязали от въздуха отломки върху гъсто залесен район в планината Абърдеър в централната част на Кения, заяви главният секретар на кенийското министерство на транспорта Пол Маринга.

"На мястото е изпратен екип от военни специалисти по спасителни операции в планини", каза той на пресконференция.

Екипът е достигнал мястото днес по обед и установил, че
всички на борда са загинали, заяви Маринга на втора пресконференция. "Няма оцелели. Семействата на пътниците и екипажа са уведомени", каза той. Маринга допълни, че е започнало разследване. Президентът Ухуру Кениата предложи помощ на роднините на жертвите, се казва в правителствено изявление.

На излъчените от местните новинарски програми кадри се вижда, че при удара самолетът е бил унищожен. Спасително-издирвателната операция е възпрепятствана от лошо време, заяви Маринга.

През последните години делът на вътрешните полети в кенийското въздухоплаване се разрасна, тъй като икономиката отбеляза растеж, а през 2014 г. националният авиопревозвач "Кенийски авиолнии" пусна нискобюджетна компания за вътрешни полети на име "Джамбо джет".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама