Победителите от Сан Ремо даряват приходите си за благотворителност

20:20, 07 юни 18 / Култура 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Победителите от тазгодишния фестивал в Сан Ремо – Ермал Мета и Фабрицио Моро, ще дарят приходите от авторски права на песента, с която спечелиха, за благотворителност.

Песента „Не сте ми направили нищо“ (Non mi avete fatto niente), посветена на жертвите от терористични атентати по света, получи пето място на конкурса „Евровизия 2018“ в Лисабон.

Двамата певци, композитори и поети решиха, че тя не им принадлежи. „Тази песен не разказва нашите лични истории, а нещо много повече, затова е справедливо да дарим приходите от авторските си права и възнаграждения на онези, които имат нужда. За съществуването на всяко нещо си има причина и именно за да помогне някому е дошла на света и нашата песен“, обяснява роденият в Албания Ермал Мета.

Той и Фабрицио, всеки от които има и свръхуспешна самостоятелна кариера, са избрали да предоставят средствата на благотворителната организация Emergency за хуманитарни проекти, насочени към зони с военни конфликти.

„Решението на Ермал и Фабрицио да ни подкрепят във всекидневните предизвикателства да популяризираме културата на мира, ни прави горди. Двамата артисти приеха предизвикателството с искреното убеждение, което и ние споделяме, че свят без войни е възможен“, коментира Росела Мичо, президент на организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама