Радев: Няма теч на информация от МВР свързан с Митьо Очите

13:45, 07 авг 18 / Политика 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че няма теч на информация от МВР, който да е довел до това Димитър Желязков - Очите да напусне пределите на страната преди акцията в Бургас срещу престъпната група за рекет, за която се смята, че той е ръководител. Той говори пред медиите след среща с ръководството на МВР в Елин Пелин и кметовете от региона.

"Ако беше изтекла информация щеше ли той да отиде в Гърция, в Турция и да го хванем там", каза Радев, цитиран от БТА.

Министърът благодари на турските си колеги за добрата работа по залавянето на Митьо Очите в Истанбул преди дни, заедно с още седем души, които бяха експулсирани у нас.

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че Митьо Очите е задържан за 30 дни в турския арест, като в този период трябва да мине процедура пред турски съд за неговото екстрадиране у нас.

Той допълни, че продължава да тече активна работа на територията на главната дирекция в Бургас по случая с групата около Желязков.

За резултатите от срещата в районното управление в Елин Пелин министър Радев каза, че желанията на ръководството и кметовете от региона са като навсякъде - да има повече патрули. Като допълни, че е обещано МВР да работи съвместно с ДАИ и министерството на транспорта за проверки на тежкотоварните автомобили преминаващи през общините в района.

Радев отбеляза още, че сградата на районното в Елин Пелин не е санирана и че някои от компютрите те са си купували сами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама